2016. szeptember 26., hétfő

Recept - almás kuglóf

http://aprosef.hu/almas_kuglof_recept

Leírás

Ez az almás kuglóf recept egy nagy kedvencem, egyrészt almás, és imádom az almás sütiket, másrészt ez is tipikus dobj, össze mindent egy tálba keverd, jól össze majd süsd meg. Ha valaki nem szereti, mazsola és dió kihagyható a receptből.


HOZZÁVALÓK

250 g búzaliszt (BL55)
150 g vaj
200 g kristálycukor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
3 db alma
7 g sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj (őrölt)
50 g mazsola
100 g dió (durvára tört) - ELMARADHAT

Elkészítés

1.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd apró darabokra vágjuk.
2.
A vajat és a cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és kikeverjük.
3.
Ha ez megvan, hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a fahéjat, sütőport, és szódabikarbónát, majd alaposan összekeverjük.
4.
Hozzáadjuk mazsolát, durvára tört diót és az almát, összekeverjük.
5.
Vajjal kikent lisztezett kuglófformába öntjük.
6.
180 C fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Én kb. 40 perc elteltével minden esetben alufóliával fedem le, hogy ne legyen nagyon sötét a teteje, mert kell neki az 1 óra sütés.
7.
Ha megsült rácsra tesszük kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk a kész almás kuglófot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése