2017. szeptember 6., szerda

"Elsöprő volt az X-Faktor"

...osztotta meg a facebookon ByeAlex. Én meg bátorkodtam alá írni, hogy: Nem eléggé. Még téged nem söpört el. Alex válasza: Nem is fog...Én visszajeleztem: Káár.
Ezután seperc alatt törölte a hsz-eimet. Kááár, mert ezek szerint ő mást símán és durván kritizálhat, de fordított esetben jön a durci.
Pedig anno én is a "Kedvesem"-re szavaztam és ott izgultam a képernyő előtt az Eurovíziós Dalfesztiválon. nem azért, mert világrengető volt az a kis dal(ocska)! Nem. Azért, mert kellemesen fülbemászó, egyszerű volt a dallama, érdekes volt a hangszerelése, bájos volt a háttérénekesnő, szimpatikus a gitáros fiú, kedvesen bugyuta a szövege. Úgy gondoltam: végre egy dal, ami nem akarja megváltani a világot, ami nem akarja elhitetni, hogy tőle valósul meg a világbéke. Végre egy előadó, aki  - lehet, mert eleve ilyen a stílusa, de lehet csak egyszeri, de jól irányzott polgárpukkasztásnak szánva - nem csillivilli fellépő ruciban, és hasonlóan agyontervezett háttér előtt magát adja.
Egyszóval akkor, az a dala, a zenekarral egyetemben engem - sok máshoz hasonlóan - megvett. Pedig érezhető volt, hogy nem egy Cohen a hangja sem. De zusammen jó volt, és örültem a sikerének/sikerüknek. Azután kezdtem a You Tubon rákeresni más dalaira is. Sajnos csalódás volt szinte mind.
Nem baj, gondoltam. Ízlések és pofonok...
Én helyén kezelem ByeAlexet: ő az egydalos sztár....van és volt ilyen. Hogy máshonnan hozzak példát: Katona Józseftől is megkockáztatom, hogy az emberek 90%-ának a Bánk Bán jut eszébe, pedig több más műve is volt. Bár azok nem kerültek fel a magyar irodalom remekei közé, attól sem Katona József, sem a Bánk Bán nem veszít értékéből.
Gondoltam idővel ByeAlex majd önvizsgálatot tart, és vagy abba hagyja vagy elfogadja, hogy a Kedvesem egy egyszeri és megismételhetetlen siker lévén, egy szűkebb rétegnek még lehet "sztár"
De sajnos naív voltam. Ő elhitte, hogy sztár. Elhitte, hogy tud énekelni, hogy tökéletes hangja, hallása és tehetsége van. Még azt is elhitte, hogy elég intelligens ahhoz, hogy az X-Faktorban zsűrízzen, és elhitte, hogy mindent megengedhet magának. Elhitte, hogy nem ő van a közönségért és a versenyzőkért, hanem a közönség, a verseny(zők) őérte. Tévedett.
Ideje lenne elsöpörni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése