2017. december 29., péntek

Tűzoltók

 Bizonyára nemcsak én gondolkodtam el a mai Fejér és Veszprém megyei hatalmas viharról szóló híradások kapcsán, hogy mennyire nehéz, kemény munkája van a tűzoltóknak. Ilyenkor ünnepek táján a karácsonyfatüzek, lakástüzek, viharok - mint a mai is -, nyáron avartüzek, mezők, erdők lángra lobbanása, felgyújtása, vagy árvizek, viharok, egyéb természeti katasztrófák mondhatni egyetlen olyan szerve/szervezete, amelyikre minden körülmények között számíthatunk. Ha baleset van akkor is őket riasztják a mentéshez, de sorolhatnám tovább.

 Vajon hányan gondolnak bele, hogy milyen fizikai és pszichés megpróbáltatásoknak vannak nap, mint nap kitéve? Vajon rajtuk kívül kire számíthatnánk a már említett esetekben? Vajon hányan köszönhetik nekik az életüket? Hogy egyáltalán vannak.
Vannak értem, érted, értünk, miközben civilben őket is valakinek féltett gyermekeként, valakinek az édesapjaként, valakinek a férjeként várják haza.  Legyen a jövő év számukra is nagyon-nagyon  boldog, minél kevesebb tragédiát hozó! Köszönet a munkájukért! Büszkék vagyunk bátorságukra, kitartásukra!
Büszkék lehettek magatokra!

Boldog Új Évet Tűzoltók!
Tiszteletem!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése