2018. május 27., vasárnap

Esküdt ellenségem a bűnös szándékÚgy tíz évvel ezelőtt a balkonládába vettem üzletből, originál csomagolt virágmagokat. (Sajnos nem tudom már a nevét: ezüstös levelű, nem virágzó, parkokban is lehet látni.) Az ültetés után pár héttel ugyan gyanús volt, hogy méregzöld, az ezüstös szín még sehol, de gondoltam majd csak előbukkan. Telt- múlt az idő, és gyönyörűen nőtt, növögetett mindegyik növényke, csak éppen a levelei nem feleltek meg a várakozásnak. Egyik nap a tv-ben mutatták, hogy indiaikender-ültetvényre bukkantak egy ház hátsó kertjében. Amikor a kamera ráközelített egy növényre, bennem megállt az ütő. A féltve gondozott növényeim mind-mind indiaikender-csemeték voltak. Miközben a szívem majd' kiugrott a helyéből úgy kikapkodtam őket, mint annak a rendje...és mondom, boltból vásárolt, originál virágmagból!

De:
továbbgondoltam, ami az előzményeket illeti. :)
Én úgy képzelem el, hogy egy kilengésekre vágyó csomagolóüzemi dolgozó "kapott" valakitől pár indiaikender-magot, pusztán csak kísérleti célra...Ha elkapják, tuti kísérhetik valahova..., de erre még nem gondolt akkor a hősünk. Csak megörült és gyorsan az első keze ügyébe kerülő zacskóba süllyesztette azokat. De a nap dolgozója szétszórt típus lévén - még nem a magokra értendő! - valahogy a csomagoló üzemben kiejtette a zsebéből ezt a hétköznapi ember számára ritka értéket. Igen ám, de a műszakvezető precíz és csupa-szem emberke volt. Egyből kiszúrta, mi lapul a földön!

"Azt a kutyafáját ennek a trehány bandának!" - felkiáltással a csomagoló gép nyálazó bordái alatt sorjázó zacskók közé passzintotta, és elég fülbemászó hangon odaüvöltötte a dolgozóknak:
„10% levonva mindenkitől!”
Na ekkor érezte hősünk, hogy valami nem stimmel. A zsebéhez kapva már azt is tudta, több a nem stimmel, mint gondolta.

Itt ugyan véget is érhetne ez a történet, de szerintem a hősünk nem adta fel:
Mai napig kitartóan vásárolja az ominózus - általam nem ismert nevű - virágmagot és veti azokat szorgalmasan. Kiskertben, balkonon, konyhában, pincében...Hátha egyszer kifogja azt a zacskót, amiben az ő féltett és tiltott kincsei rejtőznek. (Isten bocsássa meg bűnömet! :D )

Amúgy ez megtörtént...valóban fű volt...- parlagfűmag -...a zacskóban.

(Zsefy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése