2018. május 27., vasárnap

Összevont egymásra borulás némi bosszankodással

Ma a Gyermek-nap ünnepi pillanataihoz nemes egyszerűséggel :-) egybevontuk minden korábban elmaradt, elcsúszott családi ünneppel. Így Dávidka születésnapjával, Eszter név-, és szülinapjával. Állítólag Imre szülinapja is elmaradt...én nem így emlékszem, de ezek szerint nem nagyon hagyott nyomot senkiben.
Végül is nem ez volt a fontos, hanem, hogy jól érezzük magunkat, amivel nem is volt különösebb gond egészen a délután berobbanó jeges zivatarig. Olyan mennyiségben zúdult le az égi csatornákból a kisebb cseresznye nagyságú jéggel tarkított eső, hogy az utca másik oldalát alig lehetett látni.
Sajnos a lakásban is a bőrünkön éreztük az eső kevésbé kívánatos jelenlétét: a felettünk lakó erkélyéről a hatalmas víztömeg a mi nappalink plafonján talált repedésen keresztül 4 méter széles csíkban áztatta el a szobát. Peti nem győzte felszedni a vizet, amiből jutott a még alig egyéves sarokgarnitúrára, szekrényoldalra és ronda csíkokban a falakat is átfestette az erkélyfal két oldalán.
No persze a mi két erkélyünkön is áll(t) a víz, de a linóleum borítás miatt, ami az erkélyfalat kb 10 cm szélesen takarja, nem valószínű, hogy az alattunk lakónál kártokozott volna. (Majd kiderül, ha szól érte...)

Amúgy a menüsor szerintem és a család szerint - ez a fontosabb - finom volt  (Húsleves, főtt hússal, töltött káposzta, tejszínes töltött csirkemell spagettivel, csokis-vaniliás-szederlekváros - én főztem mirelit szederből, és  át is passzíroztam - puding, földi eper, és nem utolsó sorban a torta, amit Peti és Eszti csináltatott. Volt gyertya, tűzijáték és még akkor esőmentes sok mosoly. :)
 Mindenesetre a család (Petiék) érkezésekor gyönyörűen volt megterítve, a lepusztult falak ellenére a tőlem telhető legnagyobb gonddal kitakarítva, az érkezésükig a két alomtál 4x lett rendbe téve, minden nem gyerek kezébe való dolog elrámolva - mint mindig -, felmosva, stb.
A délutáni zivatar okozta kényszer esőfürdőzés után...hááát, nem látszott semmi abból, amiért majd kiköptem a tüdőmet, hogy egészségi állapotomhoz képest elég tisztességes rendben legyen. :)))
De...lesz ez még így se, ahogy az érsebész főorvosom vigasztalt... :)))

2015.05.27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése