2019. január 11., péntek

Az állatorvosok felelőssége és felelőtlensége

Ma a fészen egy kísértetiesen hasonló esetet írtak le. Ott is gyógyszer-túladagolás történt egy kutyusnál Meloxánból.
Ennek apropóján rögzítem itt is a mi tragikusan eltávozott Roxi cicánk esetét:
A fészen osztottam meg még 2016. október 03-án:

Kapott a cicám ma antibiotikumot(?), aminek ugyanaz a hatóanyaga, mint a Melosus szirupnak - Meloxan -, amit holnaptól kellene 6 napig beadnom...... otthon olvasom a gyógyszer-ismertetőben, hogy: ez a szirup -1.5 mg-os - macskáknak nem adható, csak kutyáknak! Interneten dettó ezt írják. A doki szerint semmi gond...ők ezt szokták adni...Ezzel be is fejezte volna, ha nem figyelmeztetem, hogy nem kellene mégis másképp adagolni, mert ez eleve 3x töményebb, mint a macskáknak való...akkor adjak kevesebbet! Jó. Ok. Be tudom hígítani...De...amit az orvos adott injekcióban ma, annak a hatóanyaga ugyanaz, mint a Melosus szirupnak...remélem ő is figyelembe vette, hogy nem kutyának való adagot kell beszúrnia....ma kapott ilyen injekciót másodjára péntek óta. Azt említettem az orvosnak, hogy nyálaz a cica...igaz korábban is...ezt betudtuk a nyelve alatti kis fekélynek vagy minek...  Igen ám, de a mai injekció óta már mind a mellkasa mind a 4 lába nyáltól lucsog - szó szerint - , mert megállás nélkül nyalja és úgy rázza a lábait, mintha parázsba lépett volna....Sztem allergiás a hatóanyagra...ezek után adjam még 5+1 napig a szirupot is? A macskának ajánlott Melusos 0,5 mg-osnál nem ajánlják a szirupot 4 napnál tovább. Azaz nem szabad 6 napig adni. Most kinek higgyek? Azt, hogy a nyelve alatt van valami, mert nem tud(ott) enni, azt is csak a második alkalommal állapították meg. Tele a hócipőm.


Ja...és pénteken benne hagyták a kanült az akkori infúzió után...hátha szombaton vagy hétfőn vissza kell menni és esetleg újabb infúziót kell majd adjanak...szombat reggel kínkeservesen tudtam leszedni a 3 féle ragtapaszt a kanülről, hogy el tudjam távolítani a lábából,ugyanis úgy elszorították, hogy triplájára! dagadt a tappancsa....


Két év alatt 3 cicámat és a kutyusunkat veszítettük el... :( Többet voltam állatorvos(ok)nál, mint humánnál...a magam bajait mind halogattam...és most a negyedik cicámmal kezdődik minden elölről? :( Tök egészséges volt 13 éven át..és egy nyelvfekély vagy mi kifog rajta? Vagy inkább a felületes kezelés/hozzáállás? :( Már senkiben sem bízok. Az egyik megfizethetetlen...mindenféle felesleges vizsgálatot hússzor elvégeztet...na ná nem ingyér...a másik bájos, kedves...csak épp felületes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése