2020. január 21., kedd

SPECT CT

Fél kilencre voltam előjegyezve. A Radiológia épület hátsó részén található NMI szív SPECT  épületében végzik a vizsgálatot.
Már a recepción is kedves, figyelmes, kért és kéretlen tájékoztatásban részesültem. Nyugodtan kérdezhettem, mert türelmesen fogadták a kérdéseimet.
Az épület kívül-belül modern, a betegek kényelmére szolgáló szekrényekkel felszerelt. Ez utóbbiba a kabátokat, csomagjainkat zárhattuk hogy ne kelljen magunkkal hurcolni, és őrizni. A mosdók modernek, szépek, kézmosóval, szárítóval, s a tiszta WC-k mellett minden mellékhelyiségben bőven volt WC-papír.
Én viszont még a saját várakozásomat is felülmúlva pánikoltam be a gép alatt. Képtelen voltam bent maradni, pedig vettem be Eleniumot is annak az asszisztensnőnek a jóváhagyásával, aki kb fél órával előtte adta be az izotópos injekciót, amitől egyáltalán nem lettem rosszul.
Sajnos a CT berendezést kezelő asszisztens minden szóbeli próbálkozása, nyugtatása hiába valónak bizonyult. Valóságos halálfélelmem lett, hogy onnan akármikor és egyedül nem tudok kiugrani, sőt kikecmeregni sem. Így megkérdeztem, hogy valamit még az Elenium mellett nem kaphatnék-e, hogy ne fulladjon kudarcba a vizsgálat. Az Eleniumot egyáltalán nem találta jó ötletnek, és elment a dokitól tanácsot kérni.  0,5 mg Frontinnal tért vissza, s kiküldött azzal, hogy kb fél óra múlva hív, és reméli addigra úgy feldobódok, hogy a fellegekben fogok járni. Bár ez utóbbi messze nem jött be, de végig behunyt szemmel úgy már kibírtam a vizsgálatot. Hálásan köszöntem a segítségét, türelmét, ő pedig megjegyezte, hogy ne izgassam magamat, rajtam kívül sokan vannak, akik így viszonyulnak a vizsgálathoz azok közül, akiket szintén az MR vizsgálatkor a gép alatt "felejtettek" egyedül...

Azóta - ma, csütörtökön - postán megérkezett az eredmény: ami negatív lett. Így valószínű megúszom a 3. szívkatéterezést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése