2020. május 6., szerda

Védekezés járvány idején avagy koronás problémák


Ma elképzeltem magamat, ahogy betartom a járvány idejére tett ajánlásokat a bevásárlást követő hazatérés fennforgása esetén.
Kábé így zajlana, ha nekem kellene vásárolni:

A levegővétellel takarékoskodva maszkban, gumikesztyűben, bal kezemben felcuccolva, jobb kezemben járóbottal megérkezek - a liftgombok nyomkodását elkerülendő - gyalog a harmadik emeleti lakásunk ajtaja elé. Pár másodpercig a lépcsőzéstől nem kapva levegőt.

A begörcsölt lábaim a biztosíték arra, hogy ajtóstól, - pardon - inkább vírusostól sem rontok a házba, hanem felidézem a javasolt óvintézkedéseket.

Milyen jó, hogy szemeteszsákot is vettem, mert a lakásba lépés előtt célszerű egy szemeteszsákba gyűjteni az utcai ruhákat, amiket azután érdemes kimosni.

Itt kicsit megakadok, mert a fehérneműt otthon is hordom, de üsse kő. Miután meggyőződtem róla, hogy a folyosó üres, bezsákolom azokat is.

Mielőtt belépnék az ajtón végiggondolom a sorrendet: az egy darab - vagy inkább fél? - szabad kezemben, mivel a másikban a bot van, előbb a vírusos cipőket vigyem be, vagy a ruhás zsákot, vagy a csomagokat?

Mire el tudnám dönteni nyílik a szomszéd ajtaja, s én a lábtörlőre csapva csapot-papot anyaszülte kosztümösen próbálom azt a két istenverte zárat jobb belátásra bírni, de mire az egyikkel végzek, a szomszéd úr már többet látva a kelletnél hirtelen félkört leírva dadogja a csókolom helyett a "klom"-ot. Miután így már egymásnak háttal mindketten biztonságba kerülünk, remegő kezem végre betalál a zárba, s a lakásba lépve úgy bevágom az ajtót, hogy a szétspriccelt cicáimmal lehet napokon át csak fényképen találkozhatom.

Párom döbbent arcáról készült fotóval biztos díjat is nyerhetnék, ha az okos telóm nem maradt volna kint a bezsákolt kabátom zsebében.

- Mi történt, anyukám? Megtámadtak a hajléktalanok?
- Ne bosszants! Nem látod, hogy Cili néni utasításait követem?
- De ilyen pőrén?
- Pőrén, pőrén...hát nincs rajtam maszk meg kesztyű?
A civileknek csak ennyit ajánlottak.


2020.április 13.
Bara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése