2020. november 17., kedd

Jókor jött segítség

Legutóbbi bejegyzésem óta is rendszeresen járok le úgy heti 3 alkalommal bevásárolni. Múlt hét csütörtökön - 12-én - viszont Peti ragaszkodott ehhez a tevékenységhez. Igaz előtte hétfőn és szerdán is lent voltam olyanokat megvenni, ami nyugdíj előtt elfogyott, de nagyon hiányoztak. Így a javát az esedékes pótlásnak én már lerendeztem. De Peti így is jól feltankolva állított be, mire a mobiljára küldött listát maradéktalanul realizálta. 😊 Viszont a november 06-i, s a 12-i vásárlás árával még tartozom!

Bár igyekszem a COVID miatt minél ritkábban lemenni, másokkal érintkezni, tegnap 2 körben voltam lent vásárolni. Először zöldséges, dohánybolt és állateledeles.  Majd újra lementem, de már csak a COOP-ba. Úgy felpakoltam ismét, hogy hazafelé legalább 6x megálltam a banyatankkal és a nagy szatyrommal, mert a bot sem volt elég rásegíteni a járást.  A kapun alig bírtam berángatni a cuccomat. Épp, hogy beértem, amikor a lépcsőházi lépcsősor felső fokáról rám köszönt egy fiatal srác: "- Szia!"

Én a magam 71 évével kétkedve fogadtam, hogy nekem szólt, így megjegyeztem: "- Szia...de valakivel összetéveszt..."

Erre a fiatalember kitárta a folyosóra nyíló lengő ajtót, mire én megjegyeztem, hogy: "- Ajjaj! Nekem ez nem megy olyan gyorsan!"

Erre mellém pattant a legalsó lépcsőre és kikapta a legalább 20 kilós csomagomat, s visszaperdült a felső lépcsőfokhoz, hogy kitárja előttem újra a lengőajtót. Én annyira meglepődtem, hogy már azon kezdtem meditálni, hogy lehet valami rokon fiú lehet, csak már hülyülök és nem emlékszem rá, hogy ki ő?!

Míg ez járt a fejemben már a liftet is meghívta és kedvesen elköszönt:

"- Szia!"

Én meg megköszönve szép napot kívántam és mellékesen, hangosan megjegyeztem, hogy:

"- Nekem már szép napot okoztál."

Miközben ezt végig mondtam a lépcsőn leviharzott az én segítőm után egy keleties arcú, szakállas, maszkos fiatalember. Láthatóan az előbbi segítségem után igyekezett.

Akkor jutott el a tudatomig, hogy nem a korom volt beazonosíthatatlan, hanem a külföldiek általában csak a tegezést ismerik és használják. S még valami: nem vagyunk egyformák. 

Rajtunk kívül is vannak jó emberek, ahogy köztünk is akadnak rosszak. 😉Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése