2020. december 24., csütörtök

Karácsony-2020.

 Az úgy volt...,
hogy majdnem nálunk gyűltünk össze december 25-én.
Azután majdnem Petiékhez mentünk. 

Végül - mi tagadás az én félelmem is közrejátszott - Imi egészsége, illetve veseproblémája döntötte el, hogy bár Zoli hazajön, mi nem megyünk Józsára, és hozzánk sem hívjuk meg Petiéket, bármennyire is fájó. Bármennyire érzem magam emiatt rossznak, mert szinte annak érzem magamat, Imi egészsége, illetve betegsége felülírt mindent, s nem utolsó sorban, hogy az sem lett volna jó, ha mindketten egyszerre leszünk betegek. Vagy ne adj Isten, véletlen Zoli lenne a vírushordozó, s végül mind mi, mind Petiék elkapnák. Zoli sem veheti már félvállról, hiszen nemcsak idősek, de negyvenesek is belehaltak. Ahogy Petiéket is jobb, ha elkerüli a vírus...

Így azután Zoli hazajött Bp-ről, mert nem akart semmiképp egyedül maradni az ünnepekre, de vasárnap már megy vissza a munka miatt.

Peti pedig - mégsem ma, hanem - holnap ugrik el egy kis töltött káposztáért, moszkauerért, a túrós, mákos torta feléért. Az ajándékaink  - ahogy az utóbbi években már sajnos megszokhatták - elmaradtak. Helyette pénzt adtunk mindenkinek. Így Ádámkának, Dávidkának is Karácsonyra és a névnapjukra. Most a COVID miatt sem lett volna célszerű a koromban mászkálni értük - épp elég a heti kb 2 bevásárló nap -, de amiatt sem, hogy lassan a lakásban sem bírok a fájdalomtól menni, nemhogy boltról boltra.

A fácskánk ez évben így néz ki:
A mákos piskótás, eperlekváros, mazsolás, csokis túrótorta meglehetősen randa lett, de annál finomabb volt. 😂
moszkauer
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése